• DEFAMED Seçim 202334

Kuruluş Tarihçemiz

U.S.A Marshall yardım planı çerçevesinde Amerika’dan ülkemize alınan gemileri getirmek için sefere çıkan mezunlarımız 3. seferinde M/S BAKIR gemisi ile Kuzey Atlantik üzerinde 7 Eylül 1947 tarihinde 36 N, 32 W mevkiinde Dernek kurma fikirlerini ortaya attılar.
Yaklaşık 23 kişilik zabitandan Gemi Kaptanı Nezihi Arda, 2. kaptan Naci Tansev, 3. Kaptan Namık Asena, 4 Kaptan Kemal Gürdal nezaretinde zabitan salonuna toplandılar.
Toplantıya katılanlardan Kpt. Namık Asena, Kpt.Nezihi Arda, Naci Tansev, Kpt. Necdet Or, Kpt.Seyfi Gezer, Zeki Derinsu, Pehlivan Bedri, Zeki Kaptan, Kpt.Vahit Okan, Suat Esendal, Kpt.Hasan Tekin, Turgut Engin, Necati Sansa, Kpt.Kemal Gürdal, Selahattin Yenice, Kpt. Nuri Yılmaz, Kpt. Muhsin Abay, Nuri Eren, Yusuf Yelkenkaya, Yusuf Kaptan, Şekip Kaptan, Ali Güner, Sabri Cerensu Dernek kurulduğunda hemen üye olabileceklerini beyan ettiler ve kendi aralarında topladıkları 146.50 TL ile fon oluşturarak Derneğimizin temelini attılar.
Bu birlikteliğin sonucunda 1949 yılı Ağustos ayının ilk haftasında Yüksek Denizcilik Okulu Mezunları Derneği kuruldu. Daha sonra okulumuzun adının değişimine bağlı olarak derneğimizin adı da İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği olarak değiştirilmiştir.
115
21
47
68
3
2
42
95
4
88
70
97

01 Temmuz 2013 günü İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde gerçekleştirilen mezuniyet töreni velilerin törenin başlama saatinin geciktiğini düşünmeleri nedeniyle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım’a, Fakülte Yönetimine ve Protokol’e alkışlı protesto ile başlamıştır.

Resmi tören programında yer almayan, ancak öğrenciler tarafından geleneksel olarak her yıl yapılan Boru tramplet takımının okulun orta bahçesinde yaptığı şovu da izlemek maksadıyla yine öğrenciler tarafından 15:00 gibi erken saatlerde davet edilen veliler ve misafirleri, 17:30’da başlayacağı davetiyelerde yazılmış olan törenin bu saate kadar geçen sürede protokol nedeniyle bekletildikleri algısıyla Sayın Bakanın protokol alanına girişinde ve öncesinde protestoda bulundukları kanısını taşımaktayız.

Son zamanlarda Ülkemizde çeşitli yerlerde demokrasi adına yapılan ve zaman zaman da zekice hazırlanmış sunumlarla “Gezi Parkı” olarak adlandırılan tepkilere destek amacıyla yapılan gösterilere ek olarak okulumuz öğrencilerinin de Sayın Bakan’ın tören alanından ayrılmasından sonra basında da manşet olan zekice ve denizciye yakışır olgunlukta işaret flamalarıyla yapmış oldukları demokratik tepkileri olmuştur.

Bu tepkilerin; İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve mezunlarına her dönem desteklerini esirgemeyen, okulumuzun tarihinde hali hazırda müstesna bir yer almış, okulumuzda öğrencilere ders vermiş içimizden biri olan dertlerimizi, ihtiyaçlarımızı ve bizleri yakından bilen, tanıyan, okulumuzun ağabeylik ve kardeşlik geleneğinde ağabeyimiz ve kardeşimiz olan Sayın Bakan'ımızın şahsına olmadığını, son dönemlerde ülkemizdeki bu gerginlik sebebiyle oluştuğunu ve anlayışla karşılanması gerektiğini; Sayın Bakanımızın mezunlarımızın gönüllerinde her zaman hizmetleriyle, minnet duygularıyla yer alacağı muhakkaktır.

Bu anlamda Sayın Bakan'ın şahsına ve camiamız adına yapmış olduğu ve bugünden sonrada yapacağı; diploma töreninde yapmış olduğu konuşmada verdiği okul gemisi müjdesi gibi, camiamızı onurlandıran her türlü çalışmalarına gönülden destek vereceğimizi kamuoyunun bilmesini istiyoruz.

İTÜ DEFAMED (YDO) olarak kendisine desteklerinden ötürü teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

İTÜ DEFAMED (YDO)
YÖNETİM KURULU

DUYURULAR

DUYURULAR

BANKA HESAP NUMARALARIMIZ

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği

AKBANK

Hesap No: 063 / 0019074-4 - SALIPAZARI ŞB.

IBAN: TR88 0004 6000 6388 8000 0190 74