• DEFAMED Seçim 202334

Kuruluş Tarihçemiz

U.S.A Marshall yardım planı çerçevesinde Amerika’dan ülkemize alınan gemileri getirmek için sefere çıkan mezunlarımız 3. seferinde M/S BAKIR gemisi ile Kuzey Atlantik üzerinde 7 Eylül 1947 tarihinde 36 N, 32 W mevkiinde Dernek kurma fikirlerini ortaya attılar.
Yaklaşık 23 kişilik zabitandan Gemi Kaptanı Nezihi Arda, 2. kaptan Naci Tansev, 3. Kaptan Namık Asena, 4 Kaptan Kemal Gürdal nezaretinde zabitan salonuna toplandılar.
Toplantıya katılanlardan Kpt. Namık Asena, Kpt.Nezihi Arda, Naci Tansev, Kpt. Necdet Or, Kpt.Seyfi Gezer, Zeki Derinsu, Pehlivan Bedri, Zeki Kaptan, Kpt.Vahit Okan, Suat Esendal, Kpt.Hasan Tekin, Turgut Engin, Necati Sansa, Kpt.Kemal Gürdal, Selahattin Yenice, Kpt. Nuri Yılmaz, Kpt. Muhsin Abay, Nuri Eren, Yusuf Yelkenkaya, Yusuf Kaptan, Şekip Kaptan, Ali Güner, Sabri Cerensu Dernek kurulduğunda hemen üye olabileceklerini beyan ettiler ve kendi aralarında topladıkları 146.50 TL ile fon oluşturarak Derneğimizin temelini attılar.
Bu birlikteliğin sonucunda 1949 yılı Ağustos ayının ilk haftasında Yüksek Denizcilik Okulu Mezunları Derneği kuruldu. Daha sonra okulumuzun adının değişimine bağlı olarak derneğimizin adı da İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği olarak değiştirilmiştir.
68
16
53
2
94
106
46
76
81
49
107
43

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği (DEFAMED) düzenlediği yemekle Cumhuriyet'in 91. yılını kutladı. Etkinliğe; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müşaviri Müh. Cemalettin Şevli, TC Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İstanbul Liman Başkanı Muhammet Erdoğan,İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler, Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Birol Bayrakdar, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Feramuz Aşkın, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. İsmail Akpınar, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Tahir Sarıoğlu, İDO Kaptan ve Başmühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Atalay İm, Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Bülend Temur, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Sinem Dedetaş'ın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve denizcilik sektörü katılım gösterdi. 

29 Ekim 2014 tarihinde Kozyatağı Hilton Otel Balo Salonu'nda gerçekleştirilen yemek, müzik dinletisi eşliğinde verilen kokteyl ile başladı. Daha sonra misafirler salona davet edildi. "Diriliş" isimli şarkı eşliğinde, Atatürk ve 29 Ekim temalı barkovizyon gösteriminin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra konuşmalara geçildi. İlk olarak DEFAMED Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Baybora Yıldırım kürsüye geldi. Yıldırım konuşmasına Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden işçileri anarak başladı ve duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Yıldırım daha sonra gecenin sponsorları olan; Uzmar, İDO, Active Denizcilik, Çeliktrans Tersanesi, Delmar Safety, DNV GL, Elite Hotel, International Marine Paint, İlkfer Denizcilik, Lloyd Register, Onursan, Wilckens Boya ve Yeditepe Şirketler Grubu’na teşekkürlerini sundu. Yıldırım konuşmasına şu şekilde devam etti; " Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktıktan sonra başlatmış olduğu Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasından sonra 29 Ekim 1923 tarihinde ilan ettiği Cumhuriyet milletimize verilmiş en büyük miras ve asla vazgeçilemeyecek bir değerdir. İşte bu değer bizleri milli bir devletin onurlu ve özgürce düşünebilen, eşit hakları olan birer ferdi ve devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir.

Devlet yönetme işini kişilerin, ailelerin bir zümrenin ya da belli bir sınıfın eline bırakmayan Cumhuriyet sistemi 1923'ten beri ülkemize büyük katkılar sağlamış, Türk toplumunu millet olma bilincine ulaştırmış bireyi de vatandaş konumuna yükseltmiştir.

Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet; getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik sosyal ve siyasal yaşantımıza görülmemiş bir dinamizm kazandırmıştır.

Devletimiz ve ülkemiz cumhuriyetin bize verdiği güç sayesindedir ki, uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuş ve ülkemiz ulu önder Atatürk'ün koymuş olduğu ilkelerle dünyanın en saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir.

Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşmekte olan en önemli görev Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehlikelere karşı duyarlı olmaktır.

Bu duygu ve düşünceler ışığında hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum."

Daha sonra Kapt. Altay Altuğ kürsüye davet edildi. Birlik ve beraberlik mesajları vererek herkesin Cumhuriyet Bayramını kutlayan duayen denizci, mızıkası ile çaldığı şarkılarla salonda keyifli dakikalar yaşanmasını sağladı.

Son olarak, geçtiğimiz yıl yine DEFAMED tarafından gerçekleştirilen 29 Ekim yemeğinin her yıl düzenlenmesini ve geleneksel hale gelmesini öneren, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müşaviri Müh. Cemalettin Şevli kürsüye davet edildi. Şevli de konuşmasına, yaşanan maden kazası dolayısıyla üzüntüsünü ifade ederek başladı. Şevli bir mezun olarak, böylesi bir etkinliğin kendilerini çok etkilediğini belirterek, bu gecenin anısına DEFAMED'i temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Baybora Yıldırım'a Bandırma Vapuru'nun bir maketini armağan etti.

Şevli'nin konuşmasının ardından Atatürk'ün sevdiği Türk Sanat Musikisi eserleri dinlendi ve hemen ardından Sanatçı Gül sahne aldı. Program sırasında salonda 10. Yıl Marşı'nın yankılanmaya başlamasıyla tüm katılımcılar Türk Bayraklarıyla ayağa kalkarak marşa eşlik ettiler. Geç saatlere kadar devam eden yemek, bir sonraki sene yeniden bir araya gelmek üzere sona erdi.

DSC_0091
DSC_0106
DSC_0111
DSC_0116
DSC_0163
DSC_0164
DSC_0188
DSC_0191
DSC_0195
DSC_0214
DSC_0222

DUYURULAR

DUYURULAR

BANKA HESAP NUMARALARIMIZ

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği

AKBANK

Hesap No: 063 / 0019074-4 - SALIPAZARI ŞB.

IBAN: TR88 0004 6000 6388 8000 0190 74