• DEFAMED Seçim 202334

Kuruluş Tarihçemiz

U.S.A Marshall yardım planı çerçevesinde Amerika’dan ülkemize alınan gemileri getirmek için sefere çıkan mezunlarımız 3. seferinde M/S BAKIR gemisi ile Kuzey Atlantik üzerinde 7 Eylül 1947 tarihinde 36 N, 32 W mevkiinde Dernek kurma fikirlerini ortaya attılar.
Yaklaşık 23 kişilik zabitandan Gemi Kaptanı Nezihi Arda, 2. kaptan Naci Tansev, 3. Kaptan Namık Asena, 4 Kaptan Kemal Gürdal nezaretinde zabitan salonuna toplandılar.
Toplantıya katılanlardan Kpt. Namık Asena, Kpt.Nezihi Arda, Naci Tansev, Kpt. Necdet Or, Kpt.Seyfi Gezer, Zeki Derinsu, Pehlivan Bedri, Zeki Kaptan, Kpt.Vahit Okan, Suat Esendal, Kpt.Hasan Tekin, Turgut Engin, Necati Sansa, Kpt.Kemal Gürdal, Selahattin Yenice, Kpt. Nuri Yılmaz, Kpt. Muhsin Abay, Nuri Eren, Yusuf Yelkenkaya, Yusuf Kaptan, Şekip Kaptan, Ali Güner, Sabri Cerensu Dernek kurulduğunda hemen üye olabileceklerini beyan ettiler ve kendi aralarında topladıkları 146.50 TL ile fon oluşturarak Derneğimizin temelini attılar.
Bu birlikteliğin sonucunda 1949 yılı Ağustos ayının ilk haftasında Yüksek Denizcilik Okulu Mezunları Derneği kuruldu. Daha sonra okulumuzun adının değişimine bağlı olarak derneğimizin adı da İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği olarak değiştirilmiştir.
79
1
68
45
107
16
69
117
17
66
89
21

Sevgili Meslektaşlarım

Çoğulcu, katılımcı demokrasinin ve demokratik toplum yaşamının, vazgeçilemez öğeleri olan Sivil Toplum Kuruluşları (STK), resmi kurumların dışında kalan ve bağımsız olarak çalışan, mesleki, ticari, sosyal, çevre, kültürel, hukuki vb. amaçları doğrultusunda çalışmalar yürüten, üyelerini ve çalışanlarını gönüllülük yöntemiyle bünyesine dahil eden, kar amacı gütmeyen ve gelirlerini sadece bağışlar ve üyelik aidatları ile sağlayan kuruluşlardır. Bu bağlamda, geçmişten bu yana pek çok konuda söz sahibi olan sivil toplum kuruluşlarının, günümüz Türkiye'sinde üstlendiği rolün önemi, her geçen gün daha da artmaktadır.

1949 yılında kurulan, 4000’e yakın üyesi bulunan ve tüm meslektaşlarımız gibi benim de üyesi olmaktan büyük bir onur ve gurur duyduğum, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği'nin; ülkemiz denizciliğinin gelişimindeki yeri, diğer denizcilik STK’ların oluşumundaki payı ve köklü kimliği yadsınamayacak bir gerçektir.

Bu anlamda, siz tüm ağabey ve kardeşlerimi, büyük bir vefa duygusu ve YDO ruhu ile bağlı bulunduğumuz derneğimizin genel kuruluna davet ediyor, dolayısıyla da bizlerle paylaşacağınız fikir ve önerilerinizin bizler ve üyesi olmaktan gurur duyduğumuz derneğimizin geleceği için, büyük önem teşkil ettiğini bir kez daha belirtmek istiyorum.
05.04.2014 Cumartesi günü, saat 12:00’de KOZZY Kozyatağı Kültür Merkezi’nde yapılacak 49. Olağan Genel Kurulda görüşmek dileği ile…

Saygı ve sevgilerimle,

İTÜ DEFAMED (YDO)
Yönetim Kurulu Başkanı
Kapt. Ahmet Baybora YILDIRIM

DUYURULAR

DUYURULAR

BANKA HESAP NUMARALARIMIZ

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği

AKBANK

Hesap No: 063 / 0019074-4 - SALIPAZARI ŞB.

IBAN: TR88 0004 6000 6388 8000 0190 74